Otizm Değerlendirme Eğitimi

Ana sayfa > Eğitimler > Otizm Değerlendirme Eğitimi

OTİZM DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ

Otizmde kapsamlı değerlendirme eğitimi ABA KLİNİK KAYSERİ koordinatörlüğünde Kayseri’de ilk defa gerçekleşti. Otizmli çocuklarda kullanılan değerlendirme modüllerinin verildiği eğitime il içi ve il dışından birçok özel eğitim uzmanı, psikolog, çocuk gelişim uzmanı ve dil konuşma terapisti katıldı. Otizm alanında eğitimden değerlendirmeye pek çok bilginin verildiği eğitimde Kayseri Otizm alanında direktör olarak hizmet veren ABA KLİNİK KAYSERİ alandaki çalışmalarını tanıttı. Kayseri’de otizm eğitimi ve otizm terapisinde önemli adımlar atmaya devam edeceklerini belirten merkez, otizm değerlendirme modülleri ile artık Kayseri’de ki otizmli çocukların daha nitelikli inceleme ve programlara ulaşmasını hedeflediklerini belirtti. Eğitime katılan yaklaşık 30 uzman, IVO ODS OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU KAPSAMLI DEĞERLENDİRME setini envanterine dahil etmiş oldu.

Özel Eğitim Uzmanı Ahmed Yasin Uludağ’ın koordinatörlüğünü yaptığı otizm eğitimi, alanımızın değerli ismi sayın Doç. Dr. Veysel AKSOY tarafından verildi. Uyarlanmış otizm davranış kontrol listesi, sosyal etkileşimi değerlendirme aracı, vokal davranış örneği değerlendirme aracı, eğitimsel değerlendirme aracı envanterlerinin verildiği eğitimde vaka örnekleri paylaşılıp değerlendirme örnekleri verildi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi çıkışlı olan çalışma, halen enstitüde kullanılmaktadır.

Kayseri’de otizm eğitimi ve otizm değerlendirmelerinde direktör olarak hizmet veren ABA KLİNİK KAYSERİ tarafından tüm katılımcılara eğitim sonunda sertifikaları takdim edildi.