Okulöncesi Disleksi Testi ÖGEBTO Eğitimi

Ana sayfa > Eğitimler > Okulöncesi Disleksi Testi ÖGEBTO Eğitimi

OKUL ÖNCESİ DİSLEKSİ TESTİ

Disleksi erken belirtiler tarama ölçeği, okul öncesi disleksi belirtileri testi eğitimi Kayseri’de ilk defa ABA KLİNİK KAYSERİ koordinatörlüğünde gerçekleşti. Okul öncesi dönem çocuklarda kullanılan disleksi değerlendirme envanterlerinin verildiği eğitime il içi ve il dışından birçok özel eğitim uzmanı, psikolog, çocuk gelişim uzmanı, dil ve konuşma terapisti katıldı. Dislekside erken dönem değerlendirmesine dair pek çok bilginin verildiği eğitimde, gerçekleşen dört oturumda okul öncesi dönem disleksi eğitimine dair de uzmanlar tarafından önemli bilgiler sunuldu.

Okul öncesi disleksi belirtileri eğitimi (ÖGEBTÖ) Özel eğitim uzmanı Ahmed Yasin ULUDAĞ koordinatörlüğünde, alanımızın kıymetli hocaları Doç. Dr. Veysel AKSOY ve Arş. Görevlisi Mehmet OKUR tarafından verildi. Katılımcı uzmanlara eğitim sonunda sertifikaları takdim edildi.

Kayseri disleksi alanında erken dönem ve okul öncesi dönemde çocukları taramada uygulanacak olan ÖGEBTÖ test eğitimi ABA KLİNİK KAYSERİ direktörlüğünde kullanılacak olup, daha çok çocuğa ve daha çok uzmana ulaşma gayesi ile belirli periyotlarda tekrardan açılacaktır.