Asit ve Alkali Beslenme

Alkali beslenme, asit oluşturan gıdaları alkali gıdalarla değiştirmenin sağlığınızı iyileştirebileceği fikrine dayanır. Bu beslenmenin savunucuları, kanser gibi ciddi hastalıklarla savaşmaya yardımcı olabileceğini bile iddia ediyor. Amacı ise; beslenmenizin vücudunuzun pH değerini değiştirebilmesidir. Vücudunuzdaki kimyasal reaksiyonlar yavaş ve kontrollü bir şekilde gerçekleşir. Nasıl eşyalar yandığında geride bir kül kalıntısı kalıyorsa benzer şekilde, yediğiniz yiyecekler metabolik atık olarak bilinen bir “kül” kalıntısı bırakır. Bu metabolik atık alkali, nötr veya asidik olabilir. Asit-kül hipotezine göre daha alkali gıdalar seçerek, vücudunuzu “alkalize” edebilir ve sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Asidik kül bırakan gıda bileşenleri arasında protein, fosfat ve kükürt bulunurken, alkali bileşenler arasında kalsiyum, magnezyum ve potasyum bulunur.

Alkali gıdaların günlük beslenmenizin %80 veya daha fazlasını oluşturmasına gayret edilmesi istenirken asidik gıdaların ise günlük beslenmenizin %20’sini geçmemesine özen gösterilmelidir.

İletişim Bilgileri

Evreka Psikoloji’ye aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden ulaşabilirsiniz:

Telefon: 0505 575 28 05

E-posta: info@evrekapsikoloji.com

Adres: Hunat Mah. Nuh Mehmet Baldöktü Sok. Özer Plaza Kat:2 No:7/8 Melikgazi Kayseri