Attentioner İle Dikkatimi Topluyorum

Attentioner ile dikkatimi topluyorum programı, Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu olan çocukların konsantrasyon, öz-denetim becerilerini geliştirmek için kullanılan bir programdır. Bu program Nöropsikolojik tabanlı eğitim programı olup, Almanya Bremen Üniversitesi’nde hazırlanmıştır.

Attentioner Programı 2 Temele Dayanır;

  1. Öğrenme Psikolojisi
  2. Nöropsikolojik Temeller

Attentioner’ın tüm oturumları kolaydan zora doğru adım adım ilerlemekte, işitsel ve görsel uyaranları aynı anda verip çocukların dikkatini toplama, sürdürme, problem çözme davranışı, öfke sorunu, sınav kaygısı, seçici dikkat, odaklanma, zamanlama işlevlerinde etkili bir biçimde iyileşme hedeflenir.

Çocukların gelişimlerine ve öğrenmelerine göre hazırlanan bu programda Tayfun karakterinden yardım alınır. Uygulayıcı Tayfun karakteri ile çocukların belirli şifreleri çözmesini, uyaranları algılamasını ister. Bu program uygulanırken çocuklar ve uygulayıcılar keyifli vakit geçirirler.

ATTENTİONER İLE DİKKATİMİ TOPLUYORUM PROGRAMI’NIN AMACI;

1. Çocukların dikkatlerini toplamaları, dikkatlerini sürdürebilmeleri sağlanır.

2. Çocukların problemleri nasıl çözebileceklerini görebilmeleri ve tek başlarına problem çözme becerisi geliştirebilmeleri sağlanır.

3. Tayfun karakterinin verdiği sorunları verilen zaman içerisinde çözebilmeleri ve bu zaman içerisinde öfkelerini de yönetmeleri amaçlanır.

ATTENTİONER İLE DİKKATİMİ TOPLUYORUM PROGRAMINA KİMLER KATILABİLİR?

İlkokul 2. Sınıf itibari ile (7 yaş)- 18 yaşa kadar program uygulanabilir. Bireylerin dikkat ile ilgili tüm yürütücü işlevlerini etkili biçimde iyileştiren bireysel/grup programıdır.

ATTENTİONER İLE DİKKATİMİ TOPLUYORUM PROGRAMI;

Bireysel veya grup çalışması olarak uygulanabilir. Gruplar 2 veya 4 kişi şeklinde oluşturulur.

15 oturum çocuklarla, 5 oturum ailelerle yapılır. Oturum süresi 40 dakika olarak hazırlanmıştır. Her oturumda 3 egzersiz ve bir de ev egzersizi vardır. Okul süresi döneminde haftada 1 kez, tatil döneminde haftada 2 kez uygulanır.

Yapılandırışmış egzersizler, etkinlikler, ödül sistemi, görevler ve davranış düzenlemesi ile bireyler desteklenir, motivasyon ve başarı artması hedeflenir.

Grup çalışmalarında rekabet ön plandadır. Gruplar her oturumda kişiler arasında değiştirilir, bir grubun üyesi olma, sorumluluk alma, grup içerisindeki yanlışın arkadaşı tarafından olsa bile sorumluluğunu üstlenebilme, kendi denetimini kazandırma, öfke sorunu ile başa çıkma becerisi kazandırma hedeflenir.

Çocuklara uygun figürler kullanarak çalışma somutlaştırılır.

Böylece tüm program boyunca günlük hayat simüle edilmiş olur.

İletişim Bilgileri

Evreka Psikoloji’ye aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden ulaşabilirsiniz:

Telefon: 0505 575 28 05

E-posta: info@evrekapsikoloji.com

Adres: Hunat Mah. Nuh Mehmet Baldöktü Sok. Özer Plaza Kat:2 No:7/8 Melikgazi Kayseri